Bild för kampanjen En vecka fri från våld, som pågår 21-27 november 2022.

En vecka fri från våld

En vecka fri från våld hålls i år den 21-27 november. Det är en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka som sätter ljuset på förebyggande arbete mot mäns och killars våld.

En vecka fri från våld är ett initiativ skapat av Unizon och MÄN. Initiativet stöds av Sveriges Kommuner och Regioner, Jämställdhetsmyndigheten och Länsstyrelserna.

Läs mer och se Unizons event dag för dag: kalendarium En vecka fri från våld 2022, unizonjourer. se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Ett Västernorrland fritt från våld

På Länsstyrelsen Västernorrlands webbplats finns ett kalendarium som samlar och visar aktiviteter som sker i länet under veckan: En vecka fri från våld, lansstyrelsen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Orange day

Under veckan, den 25 november, inträffar också den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor, även kallad Orange Day. Det är en dag som FN instiftat.

Orange Day Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är dagen då FN uppmanar hela världen att uppmärksamma och manifestera mot våldet mot kvinnor. Som en ljus och optimistisk färg representerar orange en värld fri från våld mot kvinnor och flickor. Detta uppmärksammar vi i Västernorrland genom att lysa upp länet i färgen orange. Flera byggnader i länet kommer att belysas i orange.

Våld i nära relationer

I Sundsvall, med start måndag 21 november och fyra veckor framåt, lyfts och synliggörs på flera sätt våld i nära relationer.

Bild på affischen Känns något fel?, som är en del av Sundsvalls kommuns kampanj Våld i nära relationer.

Publicerad: