Ensam person på en bänk

Stöd vid oro

Alla reagerar vi olika vid en kris eller en olycka. Känner du som privatperson behov av att prata med någon finns det flera professionella organisationer att ta kontakt med.

POSOM (psykiskt och social omhändertagande)

Vid en olycka med många drabbade har räddningsledare och polis möjlighet att kalla in kommunens POSOM-grupp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som tillhandahåller akut krisstöd och hjälp med krisbearbetning.

Hit kan du vända dig för råd och stöd

Det kostar inget extra att ringa till jourtelefonerna, bara vanlig samtalstaxa.

Jourhavande medmänniska

Jourhavande medmänniska finns för dig som behöver någon att tala med, någon som lyssnar under tider på dygnet när många inte är vakna. Du kan tala om problem i familjen, på arbetet, om ensamhet, sjukdom. Det finns inget som oroar dig som du inte kan tala om.

Telefon: 08-702 16 80. Jourhavande medmänniska tar emot samtal alla kvällar och nätter, klockan 21.00-6.00.

Chatt: Chatta (jourhavande-medmanniska.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Chatten är öppen klockan 21.00-24.00 på söndag, måndag och tisdag.

På webben: Jourhavande-medmanniska.com Länk till annan webbplats.

Jourhavande präst

Jourhavande präst erbjuder akut samtals- och krisstöd och är en del av Svenska kyrkans själavård.

Telefon: 112, begär jourhavande präst. Jourhavande präst tar emot samtal alla kvällar och nätter, klockan 21.00-6.00.

Chatt: Chatta (svenskakyrkan.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Chatten är öppen alla kvällar, klockan 20.00-24.00.

Digitalt brev: Skriv digitalt brev (svenskakyrkan.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Brevlådan är alltid öppen och du får svar inom 24 timmar.

På webben: svenskakyrkan.se/jourhavandeprast Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Röda korset

Hamnar du till exempel i personlig kris finns Röda korset till stöd. Ta del av deras råd och tips som kan hjälpa dig att må bättre.

På webben: Få hjälpa, psykisk halsa och psykisk ohalsa (rodakorset.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler kontakter

På webbplatsen krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du fler kontakter som kan vara till stöd vid oro.

Senast uppdaterad: