Brandman på jobbet-dagen

Räddningstjänstpersonal i beredskap, tisdag 5 september är er och era huvudarbetsgivares speciella dag. Det ni gör är värt så mycket. Tack.

I Medelpad finns det elva brandstationer, nio är bemannad med räddningstjänstpersonal i beredskap. I räddningstjänsten Medelpad är vi cirka 300 medarbetare och omkring 180 av dessa är räddningstjänstpersonal i beredskap.

Många arbetsgivare i Medelpad gör detta möjligt genom att ha anställda som på deltid jobbar som räddningstjänstpersonal i beredskap. Det är större organisationer som kommuner, men framför allt lokala företag och egenföretagare på orten.

Det är värt så mycket. Tack för att ni finns och för att ni ställer upp.

Varje år, första tisdagen i september, är det ”brandman på jobbet-dagen”. Syftet är att synliggöra både räddningstjänstpersonal i beredskap och deras huvudarbetsgivare och samtidigt stärka intresset för att arbeta inom räddningstjänsten.

Här kan du läsar mer om räddningstjänstpersonal i beredska (RiB).

Just nu söker vi räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB) till Ånge och Fränsta.

Publicerad: