Ta det väldigt lugnt på vägarna under onsdag

SMHI har utfärdat en gul varning i delar av Västernorrlands län för snöfall under natten mot onsdag 1 november till onsdag kväll. I ett kustnära område strax söder om Sundsvall är varningen utökad till orange. Så ta det försiktigt i trafiken eftersom det finns risk för dåligt väglag och halka.

Från Härnösand och söderut, ända till länsgränsen mot Gävleborg och Jämtland, kan det komma 10-20 centimeter snö. På en del håll väntas också friska, eller vid kusten hårda vindbyar. Byt till vinterdäck om du inte hunnit göra det.

Orange varning gäller för ett kustnära område strax söder om Sundsvall. Konsekvenserna väntas bli liknande gul varning. Men eftersom det väntas tung blöt snö i kombination med vind innebär det sannolikt elbortfall i områden med luftburna elledningar, vilket även påverkar mobila nät för telekommunikationer.

Hur kan det påverka mig?

  • Risk för begränsad framkomlighet och köbildning längs E4:an mellan Härnösand och länsgränsen mot Gävleborg på grund av halka, dålig sikt, trafikolyckor eller stillastående lastbilar.
  • Trafiken går långsammare på grund av halka, snömodd, dålig sikt och snörök.
  • Begränsad framkomlighet på vägar som till exempel inte hunnit snöröjas eller på grund av trafikolyckor.
  • Risk för förseningar inom buss-, tåg- och flygtrafiken samt inställda avgångar.
  • Områden med luftburna elledningar kan påverkas och vid en temperatur nära noll grader ge störningar i el- och teleförsörjningen.

Håll dig uppdaterad

SMHI:s prognoser Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Sveriges Radio P4 trafikredaktion Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Trafikverkets trafikinformation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: