Dags att skotta taket?

Tung, blöt snö kan få tak både på stora och små fastigheter att kollapsa. Om du behöver skotta använd fallskyddsutrustning vid skottningsarbete på tak.

Tung, blöt snö kan få tak både på stora och små fastigheter att kollapsa. Taket på en padelhall i Östersund och på brandstationen i Umeå har rasat in. Mellan Rätan och Åsarna i Jämtland gav ett garage intill en villa vika under den tunga snön.

Räddningstjänsten uppmanar nu fastighetsägare att se över sina fastigheter och vidta åtgärder för att förhindra att tak rasar på grund av tung snö. Samtidigt uppmanar vi till försiktighet vid skottningsarbete på tak. Arbetet är både tungt och det finns risk för att personer som skottar ramlar ner.

Det är viktigt att de som skottar använder fallskyddsutrustning för att förhindra att olyckor inträffar under skottningsarbetet. Det är också viktigt att varna personer som kan befinna sig nedanför taket och som riskerar att få snö över sig när snön skottas ner från taket.

Publicerad: